Mr W.J.L. Zwaan

Mijn naam is Laurens Zwaan. Sinds 2001 ben ik advocaat. Ik heb Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Maastricht, in de periode 1996-2001.

Tijdens mijn studie heb ik onder meer stage gelopen bij de rechtbank in Roermond en bij een advocatenpraktijk in Maastricht. Ook ben ik vrijwilliger geweest bij een wetswinkel.

foto LaurensNa mijn studie ben ik op 6 december 2001 beëdigd als advocaat. Eerst heb ik ruim vier jaar in Apeldoorn gewerkt in een algemene praktijk. Dat betekent dat ik ervaring heb opgedaan op verschillende rechtsgebieden, zoals strafrecht, civiel recht en bestuursrecht. Daarna heb ik ruim acht jaar gewerkt bij een advocatenkantoor in Utrecht. Daar heb ik voornamelijk familierecht gedaan (zoals echtscheidingen, alimentatie, omgang, afstamming, boedelverdelingen, etc.), ook met internationale aspecten. Daarnaast heb ik meerdere ondernemers bijgestaan in het kader van hun echtscheiding.

In 2014 ben ik een eigen advocatenpraktijk in Amersfoort gestart. Op deze manier hoop ik cliënten nog beter te kunnen bijstaan. Op een persoonlijke en betrokken manier, maar tegelijkertijd zakelijk en transparant. Rechtszaken gaan vaak over grote belangen. Maar diepgaande geschillen tussen mensen worden niet altijd opgelost door een uitspraak van de rechter, daarvoor moet je met elkaar in gesprek blijven. Daarom ben ik in 2016 gestart met een opleiding tot mediator. Vanuit de overtuiging dat ex-partners die met elkaar in gesprek gaan over hun geschillen eenvoudiger een win-winoplossing kunnen vinden, dan via de rechter.

Van de Orde voor Advocaten dien ik op mijn website te vermelden:

Mr. W.J.L. Zwaan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
Hoofdrechtsgebied: Personen- en familierecht;
Subrechtsgebieden: Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen, Internationaal privaatrecht, Jeugdbeschermingsrecht, Ouderschap en erkenning;

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.