Kosten en dienstverlening

Zwaan advocatuur onderscheidt zich door een goede juridische dienstverlening tegen een redelijke prijs. Transparant over de werkzaamheden die voor verricht worden en de kosten die dat voor u mee zal brengen. Afhankelijk van uw omstandigheden is bijvoorbeeld een betaling in termijnen mogelijk.

Zwaan Advocatuur werkt tegen een redelijk uurtarief van € 210 inclusief BTW.

Wilt u meer weten over gefinancierde rechtsbijstand, click dan hier.

Wat kost een advocaat?

Advocaten zijn professionals die een lange opleiding hebben gehad en zich voortdurend moeten laten bijscholen. Advocaten hebben verder te maken met veel vaste kosten, zoals verzekeringen, verplichte lidmaatschappen, nascholingskosten, secretariële ondersteuning en dergelijke. Het werk is bovendien arbeidsintensief.

Veel advocatenkantoren werken alleen met een uurtarief. Zwaan advocatuur geeft in bepaalde gevallen een vaste prijs voor de betreffende zaak.

Bij een zaak tegen uurtarief, geldt een uurtarief van € 210 per uur, inclusief 21 % BTW. Veel advocaten noemen op hun website alleen het tarief exclusief BTW. Ter vergelijking: dat is hier € 173,55. Dat is voor een advocaat met ruime ervaring een scherp tarief. Verder wordt geen kantoorkostentoeslag gerekend, zoals bij veel kantoren gebruikelijk is.

 

Dienstverlening

Meestal is het mogelijk om op een termijn van ongeveer een week een afspraak te maken. Als u klant bent geworden, kunt u altijd met mij mailen over uw zaak. Soms is het praktischer om even te bellen. Processtukken die worden ingediend krijgt u vrijwel altijd eerst  in concept, zodat u er zelf naar kunt kijken. Als u op enig moment ontevreden bent over de dienstverlening, neemt u dan direct contact op, dan kunnen we proberen het probleem in een vroeg stadium op te lossen.

Zwaan Advocatuur is betrokken bij uw zaak. Tegelijkertijd is het in uw belang dat uw advocaat enige afstand bewaart, dat u het eerlijk hoort als u niet zoveel kans heeft. Dat is ook wat u van een advocaat moet kunnen verwachten. Inzet voor uw belang, maar ook oog voor de haalbaarheid van uw zaak.

Zwaan Advocatuur biedt niet de mogelijkheid om derdengelden te beheren. Er is geen deelname in een stichting derdengelden. Een stichting derdengelden is voor advocaten niet verplicht. Dus derdengelden worden bijvoorbeeld door de wederpartij of de deurwaarder rechtstreeks aan u betaald, en niet via het kantoor.